9 de marzo de 2014

Racons on fer passar la calor

GORGS DE SANT ANIOL GARROTXA

Entre Besalú i Castellfollit de la Roca hi ha un trencall que porta cap a Montagut i després a Sadernes. Abans de Sadernes, des de la carretera ja hi ha el Pont de Llierca on hi ha diversos gorgs amb aigua molt estancada. Els més bonics són a partir de Sadernes. Cal deixar el cotxe a Sadernes o bé si som matiners a l’alçada del Pont d’en Valentí. Des d’allà caminant uns 45 min (una hora més si ho fem des de Sadernes) arribarem a una presa. Fins allà el riu sol baixar sec. A partir de la presa ja hi ha els primers gorgs. Caminant més d’una hora s’arriba a Sant Aniol d’Aguja. On hi ha els gorgs i salts d’aigua més espectaculars.


mapa extret de l'ICC



BARRANC DEL BOSC
PALLARS JUSSÀ

Venint de Tremp, passada la presa de Terradets, a la sortida del segon túnel, trobarem un camí que travessa paral•lel al barranc del Bosc i la majestuosa Roca Regina, un paradís per als escaladors. El paisatge és espectacular, la impressionant paret de Roca Regina s'aixeca per sobre del barranc que discorre com una serp amb nombroses basses d'aigua cristal•lina.


mapa extret de l'ICC



BARRANC DE MEREA
PALLARS JUSSÀ



Just al coll de Comiols, trobarem una carretera que passa per Sant Salvador de Toló. Al km 6 d’aquesta nova carretereta cal agafar una pista que va cap a Merea. Un cop hem passat aquest petit nucli de poques cases, a menys d’un km, la pista passa per sobre un torrent. Allà cal caminar uns 20 minuts pel riu (compte!! rellisca, cal fer-ho amb calçat adequat) i arribarem a diversos gorgs d’aigua turquesa. Si som els primers les aigües seran transparents, si no, ja remogudes, tindran un color blanquinós que ens impediran veure més enllà de la cintura.


mapa extret de l'ICC



PONT DEL CLOP
SOLSONÈS

Entre Solsona i Bassella, a uns 3 km de Solsona hi ha una carretera porta fins a Cambrils (del Solsonès). Al km 12 d’aquesta carretera s’hi troba el Pont del Clop. És una zona de lleure amb aigües transparents en un tram del riu que s’anomena Canal de la Serpent", per la forma serpentejada que pren el riu en aquest tram. Més amunt hi ha Aigüesjuntes. S’hi pot sarribar seguint la mateixa carretera fins a un trencall que porta cap a la Torre de Montpolt. Allà hi ha un camí que baixa fins a Aigüesjuntes.


mapa extret de l'ICC



SANT PERE DE GRAUDESCALES
SOLSONÈS

Des de la carretera que va de Sant Llorenç de Morunys a Berga, al km 20 hi ha un camí que caminant una hora llarga arriba fins a Sant Pere de Graudescales. Si no, venint des de Solsona per la carretera C26 (direcció Berga), al km 119, passat Navés, hi ha la carretera i després una pista que voreja el riu Aigua d’Ora que porta fins a Sant Pere de Graudescales, una església romànica del segle XI. Uns metres més amunt hi ha un gorg força interessant. Tot i això el riu Aigua d’Ora té molts altres racons aptes per al bany.


mapa extret de l'ICC



RIERA DEL MERLÈS
BERGUEDÀ



Entre Santa Maria del Merlès i Borredà hi ha una carretereta que en la major part del seu recorregut va vorejant la riera del Merlès. Hi ha moltes zones aptes per al bany: Els gorgs de les heures (a mig camí aproximadament), també al voltant del càmping Riera del Merlès, una mica més lluny, al costat del Cobert de Puigcercós, etc. Hi ha alguns gorgs que diuen que tenen fins a 7 metres de profunditat!


mapa extret de l'ICC



TORRENT DE LA CABANA:
RIPOLLÈS



Venint de Campdevànol cap a Gombrèn, a mig camí hi ha el camping Pirinenc. Passats uns 500 metres del Càmping hi ha una pista a mà esquerra que va vorejant el Torrent de la Cabana o Riu Estiula. On s’acaba el ciment i comença la pista de sorra hi ha ben a prop els primers gorgs. També es pot pujar fins on el bosc fa una gran clariana, allà hi ha els gorgs més espectaculars, els del Colomer. És molt recomanable deixar el cotxe i recórrer a peu pel caminet que voreja el riu i els gorgs. El recorregut dura aproximadament una hora d’anada i una altra de tornada.


mapa extret de l'ICC
 
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario