16 de marzo de 2014

Miradors Barcelona

Collserola presenta una topografia de terrenys elevats entre les planes del Vallès i de Barcelona, i entre les valls del riu Llobregat i del Besòs. Situada enmig de la gran conurbació urbana de l'àrea de Barcelona, té, per aquest fet, vocació de mirador.
Qualsevol turó, cim i carena de la serra de Collserola pot esdevenir un bon punt d'observació del territori que l'envolta. La panoràmica més àmplia la veiem des de la Torre de Collserola. Gairebé qualsevol punt del recorregut del Passeig de les Aigües ens acosta per tot el paisatge que mira a mar. El Barcelonès es pot contemplar àmpliament des d'un lloc tan clàssic com el Tibidabo. Fer una passejada fins el Puig de la Guàrdia, en un dia clar, ens mostra la panoràmica de les planes del Vallès i de la serra Litoral i Prelitoral. Des dels turons de Sant Pere Màrtir observem una bona extensió del Baix Llobregat.
Al Parc s'han arranjat zones específiques per a l'observació del paisatge. L'interès en condicionar aquests llocs és múltiple: d'una banda, propiciar el caràcter de miradors, d'una altra, eliminar els abocaments de tota mena de deixalles que durant temps s'han produït a les vores de carreteres, i, finalment, recuperar aquests indrets per a funcions pràctiques com ara, facilitar maniobres de canvi de sentit o l'estacionament de vehicles.
 

Mirador de la Font Groga
Mirador de la Rabassada
Mirador de Cerdanyola
Mirador de Montbau
Mirador d'en Cors
Mirador de Torre Baró

No hay comentarios:

Publicar un comentario